6-8 ani

Ce este important:

În această perioadă copiii devin din ce în ce mai independenți, însă învățarea deprinderilor de a face alegeri potrivite, cât și disciplina personală, nu sunt chiar atât de ușoare pentru unii. Părinții trebuie ca să le transmită copiilor anumite valori și conduite morale pe care copiii să le interiorizeze și să învețe să le respecte, ca de exemplu principiile morale de a nu fura, a nu minți, etc. De notat este faptul că în această perioadă copiii trebuie să experimenteze și consecințele naturale ale acțiunilor lor, sau să le oferim argumente logice pentru a îi ajuta să învețe din greșeli.

De ce este importantă această perioadă?

Nu doar că este o perioadă oarecum dificilă pentru majoritatea copiilor, având în vedere că experimentează dimensiunea socială a mersului la școală, însă acum simt și presiunea de grup a colectivității din care fac parte, a activităților școlare asociate, și responsabilitatea față de profesori și temele care trebuiesc îndeplinite, astfel creând o disciplină zilnică în viața lor.

Având în vedere cele de mai sus, învățarea limbii engleze trebuie să se desfășoare nu sub impresia „temelor” pentru școală, ci mai degrabă o metodă de relaxare și în același timp însușirea noilor termeni, cuvinte, concepte în noua limbă să se efectueze fără efort, ci mai mult prin repetarea „în joacă” a noilor informații. Chiar dacă se pare că asimilarea noilor informații se întâmplă greoi pentru mulți copii, părinții nu trebuie să se descurajeze, deoarece rezultatele vor apărea după aproximativ 6 – 8 luni de învățare și repetare continuă, chiar zilnică.