3-5 ani

Ce este important:

În această perioadă, copiii își dezvoltă creativitatea, imaginația și încep să înțeleagă lucrurile în mod simbolic, cât și ideea de trecut și viitor. Copiii la aceste vârste încep să exploreze în mod activ mediul în care trăiesc.

Dezvoltarea limbajului crește foarte mult în această perioadă, deoarece, acum încep să folosească cuvintele lucrurilor de interes, au abilitatea de a cere anumite lucruri, și descoperă abilitatea de a fi independenți.

De asemenea, emoțiile joacă un rol important în dezvoltarea copiilor, părinții fiind responsabili în învățarea copiilor lor de a rezista anumitor tentații (conceptul – „delayed gratification”), lucrul acesta fiind dovedit științific în a ajuta la dezvoltarea sănătoasă, cognitivă și emoțională a copiilor.

De ce este importantă această perioadă?

Deoarece părinții au și rolul de învățători ai copiilor, aceștia trebuind să ofere combinația optimă de încurajare, suport și îndrumare, acest rol oferind un foarte mare ajutor în învățarea unei limbi noi, cum este Limba Engleză. Chiar dacă vor adesea să renunțe, trebuiesc găsite întotdeauna metode noi de a motiva copiii în învățarea conceptelor de bază, cum ar fi anumite jocuri („joaca” este limbajul copilăriei), povești, desen, etc.

Acum ei învață literele, cifrele, încep să citească și să facă calcule matematice simple. De asemenea este o perioadă critică în a învăța muzică, se dezvoltă abilitățile motorii fine cât și brute ceea ce face ca să fie interesați în arte, jocuri, și diferite activități meșteșugărești.

Învățarea Limbii Engleze se realizează cu ajutorul anumitor lecții interactive cu personaje din desene animate, jocuri, desene, care îi pot atrage pe copii să învețe concepte de bază, cuvinte noi, pronunție, sau să formeze propoziții simple.