0-2 ani

Ce este important:

La această vârstă, copiii sunt mici, și iau legătura cu mediul exterior cu ajutorul văzului, auzului, mirosului, pipăitului și gustului. Acum copiii trebuie ușor stimulați, dar nu foarte mult. Este foarte important să îți ajuți copilul să cunoască lumea din jur. După un an, ei abia așteaptă să exploreze totul în jurul lor și să vadă ce pot face cu ajutorul vocii, mâinilor și picioarelor. În curând câștigă încredere în ei și încep să vadă ce pot face singuri, fără ajutorul părinților.

De ce este importantă această perioadă?

Deoarece copiii, chiar și la această vârstă fragedă asimilează toate lucrurile care lor li se par noi. Este vital să le stârnim curiozitatea astfel încât să îi ajutăm să învețe cât mai mult, iar învățarea unei limbi străine noi se face aproape fără efort. Cu ajutorul uneltelor potrivite, copiii la această vârstă pot pune bazele învățării unei noi limbi cu ușurință.

Poate te întrebi “Cum este posibil așa ceva?” Copiii au o capacitate înnăscută de a distinge diferitele sunete care alcătuiesc o limbă nouă. Așadar, știind acest lucru foarte important, părinții pot ajuta copii să își dezvolte capacitatea de a distinge sunete și într-o altă limbă, nu doar cea nativă. În felul acesta, îi ajutați ca mai târziu să aibe o baza solidă în învățarea noii limbi.